onsdag 4 april 2012

Leo 10 månader - Sammanfattning


Tyckte det var igår som jag skrev att han blev 9 månader, nu är han redan 10!
Han blir busigare och busigare för varje dag som går och hittar själv på saker som han tycker är roligt. Kan t ex vända sig helt om när man matar honom och väntar på att man ska kalla på honom så han vänder sig om igen. Han vet om att man tycker det är jobbigt och gör det bara för att retas tills man själv skrattar åt honom, då gör han det igen... matningen tar lite längre tid än vanligt förutom när han ska äta frukt då sitter han rakt framåt igen.

Är stark liten kille och krumbuktar gärna när det är kläder som ska på. Ålar sig ur knäet och man springer/jagar efter honom tills alla kläder är på plats. Älskar alla bilar, bussar och hjul. Stirrar och pillar facinerat på allt som har hjul och rör på sig.

Är både mammig och pappig, han turas om vem som är "stjärnan" för stunden och följer denna troget, gnäller och gråter tills han får komma upp i famnen. Leker fint själv nu när han är frisk igen.

Går obehindrat längs möbler och kan stå själv korta stunder tills han kommer på att han står utan stöd. Kryper fort!
Kan vinka, göra tittut alldeles själv, förstår ord som lampa, Leo, mat, äta, napp, boll, dricka. Gillar när man pekar på saker och säger vad det är. Säger själv aaaaa, skriker glädjetjut, skrattar mycket, kan smacka med tungan men inga ord kommer det. Men vi har inte bråttom med det:D

Har varit sjuk med första höga febern och hela familjen låg däckad ett tag. Går som vanligt bra att lämna bort honom och vi har tur med så många barnvakter!

Sömn
Somnar vid 18-18.30 och vaknar prick 6.05 varje morgon. Haft en sömnlös vecka när han var sjuk och det var ingen av oss vana vid.

Mat
Äter två burkar mat, 3 fruktpureer, en skål gröt, 500-600 ml välling om dagen. Mycket mat för en liten kille.

Har inte vägt och mätt honom.

Han har storlek:

T-shirt: 86
Byxor: 80
Strumpor: 19/21
Skor: 19-20
För att se hur han hade det som 9 månaders bebis klicka HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar